Tuesday, 13 September 2016

Rawat keputihan dengan Herba Maharani, Bio Seleza & Femi9 hygiene Wash

Keputihan dengan orang perempuan memang orang kata seiring sejalan sehidup semati agaknya kan. Aku pun tak terlepas. Ingat lagi masa secondary school, kena keputihan yang gatal tahap dewa. Kalau gatal tu rasa waktu sedar ok lagi, tahan jelah or pergi tempat sembunyi sikit/toilet, garu slow2. Tapi bila gatal merenyam tu datang waktu tidur, hah kau…hambik! Bangun pagi je tengok tompok2 darah kat panties. Bila kencing, mak aiiiii, pedih! Hazab! Lepas tu, keputihan tu pun buat panties kotor. Kuning je area situ.

So far, tak pernah lagi seumur hidup aku, aku dengar orang perempuan kata tak pernah kena keputihan. Antara teruk dan tak teruk je. Antara nak mengaku dan taknak mengaku je. Yelahkan, bab2 macam ni kan sensitive.



Lepas2 tu, aku cuba pakai pantiliner. Masa ni tak kisahlah brand apa, janji masuk TV itulah yang aku beli. Hehe. Dasar kurang awareness. Little I know that, pad/pantiliner yang kurang berkualiti ni antara penyebab keputihan dan penyakit bahaya yang lain.

So, sekarang ni aku amalkan 3 benda ni.

1 – herba maharani.
Makan maharani sekotak untuk sebulan. Yang bestnya maharani ni, bukan setakat menghilangkan keputihan, tetapi dia jugak membantu untuk dalaman wanita. Especially untuk orang yang dah kahwin & beranak macam aku ni. Mana2 yang longgar, dia bagi ketat, mana2 yang loose dia bagi anjal balik. Gicchew!

Eh, herba maharani ni bukan untuk orang yang dah kahwin je. Anak dara pun elok sangat amalkan. Mana2 yang selalu senggugut, ada irregular period, berbau & sebaginya, herba maharani sangat membantu. Kira macam jimat la untuk aku. Nak rawat keputihan, tapi habis semua dalaman herba maharani pulihkan.

2 – Bio Seleza pantiliner & pad.
Pakai pantiliner setiap hari (malam optional) & pad semasa period. Bio seleza ni pad/pantiliner pertama yang ada 4 ciri2 unik. Material & cara pembuatan dia sangat high class. Tak mainlah guna barang2 recycle macam kertas keras or pulpa kayu. Tak payah nak bleach2 sebab nak bagi putih salju seperti kapas. Sebab, memang bio seleza ni diperbuat daripada kapas. 4 ciri2 unik tadi tu, main job dia ialah bunuh bakteria, menghalang pertumbuhan bakteria, bunuh bakteria lagi. Semuanya melibatkan bakteria.

Vagina kita tu, antara tempat paling lembap. bila lembap, bakteria suka. Sebab situlah tempat dia senang nak membiak beranak pinak. dengan bio seleza, bakteria lemah. Fresh je dia tu.

3 – Femi9 hygiene wash
Lepas pee pee, poo poo & masa mandi, guna Femi9 Hygiene Wash. Bagi confirm semua kekotoran di permukaan tu hilang. Bila confirm bersih, kita nak solat pun kita yakin kita berada dalam keadaan bersih.

Lengkap. 3 benda mudah yang aku gunakan untuk rawat masalah keputihan dan kegatalan yang aku hadapi dari dulu. Dah takde lagi, kuning2 di panties or gatal2 merenyam. Fresh, bersih.
Siapa2 yang ada masalah keputihan macam aku, boleh hubungi aku untuk dapatkan 3 produk ni. insyaAllah aku boleh bagi diskaun. Tapi, kalau nak murah lagi, aku recommend jadi ahli. Memang super murah. Bio Seleza tu ada promo free 1 Mixed box untuk ahli. Jimat banyak dah tu.

Korang kalau sayang rahim korang, busatlah sesuatu untuk rahim korang tu. Jangan terpedaya sangat bila orang kata "alah aku pakai pad ni (yang kurang berkualiti) dari kecil takde penyakit apa pun....."
Iya memang. Ujian Allah ni lain2. Nanti, bila kita yang sakit, orang yang itulah yang pertama lari dari kau. Sebelum lari dia ada tinggalkan pesanan "aku cakap je, sapa suruh ikut cakap aku".

Huhuhu. haru je. Yang sakit, yang hazab kita, pandai2lah berfikiran dengan bijak dan bertindak bijak dengan memillih produk yang bagus untuk rahim kesayangan kita.

Ni nombor aku.

012 – 739 7718.

Korang bayangkan kalau korang tak jaga rahim korang lawa2, nanti bawah tu ada rupa cenggini rasanya.

Hahahaha...jangan marah. Sama-sama kita ambil iktibar.

Wednesday, 7 September 2016

Emra_Official - Bawal Turkey series


Hi All,

Bawal Turki series is open for order now.

RM15 per piece, exclude postage.
Postage charge: RM7 SM, RM10 SS.

Jom shopping!!

Place your order at:
013 - 290 8329 @ 012 - 739 7718
Email:adeasa.ros@gmail.com
IG: emra_official
facebook page: Rosysshop