Thursday, 16 March 2017

BIO SELEZA MATERNITY PAD

BIOSELEZA SESUAI DIGUNAKAN SEMASA SELEPAS BERSALIN (DALAM PANTANG).
*******************************************

Masih tercari-cari nak pakai pad "jenama" apa masa lepas bersalin nanti. Sebenarnya, jenama apa tak penting. YANG PENTING, adakah kita selesa dengan pad tersebut? Pada yang dah pernah melahirkan, mesti tahu berapa banyak darah nifas keluar. Bukan macam darah period biasa tau. 1 lagi, bagi yang melahirkan secara normal, yang ada luka bawah, adakah pad yang kita pakai tu akan menyebabkan kesan jahitan bertambah sakit? Sebab permukaan pad yang tak best & kasar? Ngilu bila permukaan pad bergesel dengan luka jahitan. Hishhh!!.

walaupun tak kena sebenarnya, tapi....hanya yang bersalin normal je tahu.. hehe.

Ha...ibu mengandung, especially 1st timers kena ambil tahu ya. Nanti tak selesa, stress. Dah stress, mula lah start drama susu tak keluar. Bila susu tak keluar lagi stress. Stress tak sudah2.

So, ni nak cerita #BIOSELEZAPAD pun sesuai digunakan semasa lepas bersalin. Sebab, pad bio seleza ni, permukaan dia adalah dari kapas. Jadi permukaan lembut. Lembut bak baldu gittew. *ehem*caugh*ehem*bangga*. Selesa. Menyerap dengan berkesan of course. Dan yang penting pad ni tak mudah b.o.c.o.r sebab pad ni ada Super safe all-round leak guard. Senang cerita --- #KalisBocor. Nak faham lagi, korang translate sendiri. Hahaha.

Dan yang paling penting!!! Pelekat pada pad ni menggunakan pelekat yang berkualiti tinggi. Pad anda tak berjalan dalam underwear anda tu. Weihhh tension kan bila pad beralih? Jangan cakap korang tak pernah terkena pad beralih masa period. Tak selesa gila. Geram je bila b.o.c.o.r kat kain. Pad kering lagi tapi kat kain dah bocor sana sini.

Ini serius! Mana2 yang agak2 berjauhan dengan mak masa berpantang tu (acah2 nak pantang sendiri) bolehlah start survey pasal pad bio seleza ni. Reccommended. Bukan semata kita menjual ye. Sebab bagus. Kalau benda tak bagus, kita pun taknak menjual.

Suggestion untuk berpantang (actually bergantung pada setiap individu) ialah MIXED BOX. Dalam #BioSelezaMixedBox ada:
2 packs day safe (20 pieces)
2 packs pantiliner (60 pieces)
1 pack night safe (8 pieces)
1 pack night safe extra long (8 pieces)

Saranan penggunaan, mula2 guna night safe masa siang & night safe extra long masa tidur. Reason, masa mula2 lepas bersalin kita banyak baring kan? Night safe dengan night safe extra long panjang. Jadi insyaAllah esoknya anda terlepas dari drama basuh cadar katil sebab cadar katil "kebocoran". Kalau yang masih kat hospital, malu kat nurse kan. Dah agak2 dah tak heavy, boleh guna day safe. Day safe tak sepanjang night safe.

Apa pun, bergantung pada individu sendiri. Ada yang darah nifas wowwww tak segan2 keluar. Ada yang malu2 kuchenggg. Tension kita.

Atau ragu2, tak pasti kan darah banyak ke tak, manalah kita boleh control, boleh cuba NIGHT SAFE BOX. Dalam tu ada 6 packs (48 pieces).

Nak cuci pun senang. Mudah. Tak stress. I like.

If sapa2 nak cuba, nak tengok sendiri pad bio seleza ni. Nak pegang sendiri betul ke kapas, contact kita ok. Kita tunjukkan.

012-739 7718.

Kat sini, kita share few testimoni dari customer dari group kita. yang lama dan yang baru.







#magnificentaspirationnetwork #Berpantang #BerpantangTools #MaternityPad #PadBersalin (orang yang bersalin bukan pad).

Friday, 17 February 2017

Throwback Label



This will be new label in my blog. (^ o ^)
Under this label, I’ll share not only old pictures, but also stories that happened to me in the past and now the memories come back.

Usually, I am easily reminded of the past when I am alone, often is when I’m at the kitchen - cooking. While cooking; while stirring the fish or cutting the onions or whatever doings, my thought starts to reminisce the old memories. Not only my thought remind me of the things that I already know, but somehow it managed to dig in further in the history section of my brain, allow me to see things that I never aware before. Make me think such as “oh…ok.no wonder” “Mannn...why I never think of that before, no wonder it happened’ etc etc etc and after that regret for not being cleverer in the past.

If counting the times of me cooking, I think there are quite a lot of old good memories that I’ve been remembered. But, after I finish cook, the memory also ended its journey. Puffff!!! Gone without leaving a trace that I – today, has remembered them. Never have the chance to write them in my blog.

So, now, I’ve new determination; everytime I remember something, I’ll hold it & write it. They are such a valuable memories which I think is a waste if it be forgotten just like that. Well, at least to me. They are my memories; memories that I’ll cherish on when I’m older. Yeah, long life Ros. Amin.

You can start too if you want. We are getting older. The memory vein will somehow weaken regardless of how many bottle of mind booster you gobble down into your body.

Start writes. Now.