Wednesday, 5 October 2011

Clinique

Dah hampir 3 tahun saya guna product Clinique ni. So far, takde masalah. Before guna pun, takde la masalah kulit teruk sangat, just oily2 yang sangat tak menyamankan. Tapi, lepas guna Clinique ok sikit, selain ada yang start cakap, kulit nampak glowing, tak kusam, sekata la senang cerita. Tak perasan pun, tapi kalau betul, bagusla. Tak sia2, RMXXX untuk 1 set.

Product paling best, of course la Clinique 3-Step Skin Care, Cleans->Exfoliate->Moisturize. Apa pun, yang penting kena tau apa tujuan kita pilih satu2 product. Tepek barang2 tu semua bukan benda main2, silap2 haribulan kalau kulit tak serasi, boleh membawa penyesalan seumur hidup.

Meh buat survey?

Hari2 pergi kerja tunggu bas kat tepi jalan, hari2 jugak jugakla kulit muka saya ni kena habuk & asap kenderaan. lambai2 tangan kat hidung or tutup terus, konon nak halang dari sedut habuk. Tapi, tak sedar yang sebenarnya habuk tu dah singgah tak balik2 kat kulit muka kita. Agaknya, nilah punca kulit jadi kusam & tak bermaya. (sendiri buat andaian sebab habuk & asap kan warna hitam).

Kulit muka is oily, but no so worse la. Kalau pakai kertas bedak minyak, memang boleh buat tekap gambar, lepas tu, tiru gambar sebijik2. Huh!

Cari punya cari, ringan2 mulut puji & tanya kat orang2 sekeliling, akhirnya bila baca about Clinique skin care ni, memang love at the 1st sight. Lagi2 orang yang kurang masa untuk penjagaan muka, this 3-step really attracts me to try. Kalau apa yang dicanang2kan tu betul, memang sesuai dengan routine harian, 3 basic steps is enough to the great skin. Sebab kenapa,


3-Step Skin Care – senang, sebab memang malas nak tambah2 apa2 pelbagai.

Say yes to great skin – Semua pun nak kan.

Here’s a simple, luxurious ritual you and your skin will look forward to twice a day – tak payah banyak2 kali. Unless kau nak solat, kau basuhla muka kau.

Cleanse, exfoliate, moisturize. Each gentle..........................nature. – Sangat simple

Clearing away impurities, pollution and old, dull flakes lets skin breathe. Makes away for fresher, livelier skin. Refines the look of pores. Soften fine lines – ni kuasa yang saya nak ni, katakan tak takut pada habuk & asap kenderaan.

Suddenly, moisturizer goes on smoother, feels richer, penetrates better. Skin drinks it in to stay healthier, happier. Longer – umang ai. Masa buat skin consultation, my skin is not too oily & not too dry. So the consultant suggests for gel moisturizer instead of cream because cream more suit for those who really have dry skin, as the cream will help the skin to moisturize more. Ok understood. Saya pernah dapat sample untuk cream, tried it, & yes, my skin become oilier. Jadi, consultant tu tak tipu akula nak lariskan product dia.

Price = memang ratus2. Tapi memang tahan lama. Bayangkan, last saya beli is about 2 @ 3 months before my wedding in Nov last year. Guna lepas wedding, 10 11 bulan jugakla barang2 ni tahan. In fact, moisturizer still ada suku botol. For me, it’s worth the money if hasilnya pun kita puas hati. Average sebulan, kurang RM50 untuk skincare. Mahal jugak? Agak2la. Kau dah kerja, takkan gaji kau semua masuk ASB kot (ayat kiah propa).

No comments:

Post a Comment