Friday, 28 October 2011

Gift for our Daughter

Gift from friends/relatives who come & visit us at ward & home especially Asan’s officemate. Thanks a lot. (ayah kata nanti dia bukakkan account untuk Adelea, ingatkan nak bawak mummy makan sedap2...hehe...bagus2)

Cantik? Tapi, belum ada sapa2 bagi lagi. Dialu2kan kalau sapa2 nak bagi....heheheh...bolehla dipakai waktu Aqiqah/Qurban coming soon ni. (mintak2 ada.......mengharap mengharap)
Pada yang hadiahkan baju baby untuk Adelea, thanks ya.

Ni pulak hadiah yang aku mintak dengan slumbernya dari adik beradik. Kegunaan dia? Boleh mengunyah2 hilangkan lapar waktu breast feed. Serious lapar, eventhough cukup makan lagi2 time Adelea menyusu malam. Takkan lepas tu nak pegi tanak nasi, bakar ikan kan. Mestilah nak sambung tidur. Time tasih Pak Nah, Peksu (Peksu supply 2 kali, tapi ade ambik sikit...), Makde (pun ade ambik sikit) & my hubby tepap badi mateh cotelat. C.h.o.c.o.l.a.t.e cotelat.

Special message untuk Along : Dah terlambat untuk along bagi kitorang coklat.

Crop dari:

Ni yang paling special. Susu je kan. Ni hadiah dari my mom. Dia cakap, nak bagi hadiah untuk Adelea, but through her mother. Tiiiihihihii.......Selain dari ni, mak sponsor set2 jamu (adik beradik-sila jeles!).

Tapi.............yang paling berharga yang tiada galang gantinya, mak tolong jaga kami berdua masa confinement. Mak lah yang bersengkang mata tengokkan Adelea, kalau Adelea dah menjerit volume yang paling tinggi tapi aku still tak bangun2. Sampai sakit2 pinggang. Lagi2 waktu pagi, kejut seribu kali kejut aku tak bangun2. Adelea dah merengek2. Terima kasih mak. Sayang mak banyak2. Terfikir2 apa nak buat/bagi nak balas balik penat jerih mak jaga kitorang. Idea?



Bagi ni ke kat mak? Takla....................
Ni hadiah dari mummy untuk ayah. Antara orang yang dah banyak berkorban/bersabar/bingung/membantu dan sewaktu dengannya sepanjang aku pregnant & delivery. Takyah cerita lebih2 la kat sini kan, lagi2 isi card tu. kitorang kan tak romantic. Love you Yang.

2 comments:

  1. hehehe... adelea nak apa? nak kasih sayang? ibu ada banyak...

    tak nak? isshh? kasih sayang ni berguna tau.. masa sunyi, tak de kawan.. masa sedih..
    waktu gembira.. ramai orang ada..

    hehehe... ehhh... dau... adelea nak kasih sayang lah!... siap pack.. seal and delivered.. tomorrow sampai!

    ReplyDelete