Thursday, 19 January 2012

16.01.12 Monday Blues

Takde yang istimewa sangat, tapi kami2 kat Finance Department ni tengah bertungkus-lumus cuba siapkan Year End Reporting 2011. Pastinya, banyak benda nak kena tengok, accrual la, prepaid la, valid ke tak valid ke, ada logica ke, takde logica ka, banyaklah. Kali ni bukannya boleh gunapakai “takpe, jangan panic2. Captured next month”. Kali ni tak boleh dah. All 2011 expenses mestilah dicapture jugak in Dec. Jangan berani melawan FRS.

Di kala kami tengah2 bersemangat buntu buat tu, saya katakan ini pada colleague sebelah,

                “Pity us in this department right. Other people already moving to year 2012, but we still stuck as at 31/12/2011”.

Last submission on 23rd Jan. But, lucky me my unit already completed as at yesterday. Report submitted & set as ready for the conso. (Dear HQ, please buta2 accept the number). Ok, so today, I have move in to year of 2012. To my colleagues who still stuck as at 31/12/2011-IBW uols.

*IBW = I’ll be waiting

kertas2 putih yang bertimbun kat sebelah tu, working 2011 yang perlu di filing, tapi sampai la ni masih disitu. malas!

No comments:

Post a Comment