Friday, 13 January 2012

January Baby

Kih kih kih. Macam geli geleman pulak menaipnya.

12 january 2012 adalah birthday my husband yang ke-29. Memandangkan birthday dia, maka se-entry penuh disiarkan, penuh dengan kata2 pujian saja. Esok2 gaduh, entry melaser pulak.

13 January 2012, birthday kak ngah yang ke-??. tak pasti sama ada tak tau or saja taknak siarkan. Tradisi adik beradik + anak2 sedara, mesti nak berebut2 wish happy birthday yang ke-satu. Memandangkan berebut2 mengalahkan bebudak kecik, maka, banyak kategori dicipta sendiri oleh yang tukang wish, sebab kemain nak sangat jadi tempat ke-satu, siap declare sendiri.

Contoh macam gini,

SMS dari kak lang : “Happy Birthday Ummi…yes, ke-satu kategori SMS”.
(ummi tu panggilan dari anak2 angah)

Facebook message dari Erin : “Happy Birthday Ummi…Levvvvv Ummi…In ke-satu kategori Facebook”.
(Budak ni, kuat bodeks sikit)

Email dari along : “Happy Birthday adik…..bila nak datang JB?”.
(maka, along ke-satu kategori email)

SMS dari Peksu : “Happy Birthday to you. Wish you all the best for your future undertakings”.
(Peksu ke-satu kategori SMS dengan doa2).

Facebook Message dari kak chik (itupun message lepas 3 hari) : “Happy Birthday Ummi…sorry lambat wish”.
(Achik ke-satu kategori lambat. Ke-satu juga. Ha ha ha).

Dari Dau : “Angah, Happy Birthday”
(Dau ke-satu kategori blog)

** yang part dau tu, auta je…hehe….dah nyata2 start blog dari Sep 2011.

Tak boleh jugak wish awal walaupun 11.59 pm, itu dikira paling lambat untuk tahun sebelumnya. so, untuk kak ngah ni, kategori bermula dari 13 jan 2012, 12 am hinggalah 12 jan 2013 11.59pm.

Yang nyata juga, kami hanya berebut2 nak ke-satu untuk wish SAHAJA. Bagi present, semua buat tak tau & semua buat aksi pandang atas.

6 comments:

  1. hahah.. jangan ngata ibu..!!

    ReplyDelete
  2. @along - mn ade....tp tukan ayat along yg biasa....

    ReplyDelete
  3. ayat biasa... mmg.. tp still ngata, hahaha..

    ReplyDelete
  4. @mak teh tenkiu .. sume adik beradik ummi wish ummi yg ke satu .. :)
    -ummi-

    ReplyDelete
  5. @aqilah - semua pemenang, tiada pengalah....

    ReplyDelete