Monday, 27 February 2012

Week 8 – the day (your spouse) true colour revealed

18th - 19th Feb, 2012

We went to One Utama. Ho Yeah! Melonjak kegembiraan. Dear, I bukannya melonjak kegembiraan sebab dapat bertandang ke situ. I kegembiraan sebab, ini hari is the last day for Asan to buy me the present for our 5th anniversary. Nama pun dah last, hadiah boleh pilih sendiri ko, mau tak gembira. kan ke perlu merasa gembira over2, kan.

1st attempt – Jusco, failed. Reason being no idea what to buy.(punya banyak barang dalam tu sampai tak tau nak beli apa). 2nd attempt – kedai 5 hinggit (nampak aje), failed. Reason being ermmmm, sama macam reason sebelum ni. eh, apsal susah sangat ni? the condition is from RM5 & above, must be something useful. kalau setakat pot bunga, ada orang benjol dahi kena baling pot bunga la lepas tu kan. Last2 I request,

“nak lipsetik M.A.C.
“berapa?
“Ala 58hinggit je.
“Ok boleh.

Yahoo, yabedabeduuuu. (rege sebenar 68, kena kurangkan harga bersesuaian dengan harga present yang aku nak bagi kat asan, iaitu RM6.90 + ikhlas seluruh hati, tapi ditokok tambah jadi RM15. Kalau tak karang, mesti kata tak boleh. Bila dah sampai M.A.C harga sebenar pasti Asan tau kan, pandai2lah auta mummy oiii).

Tengah excited cari M.A.C (jalan kemain laju, macam butik M.A.C lari lah kalau nampak aku datang), ternampak butik La Senza. SALE! Oh my God. SALE di dalam. Wajib jenguk.

“darling, nak yang ini darling *buat mata puss in the boot version ros flower*
“boleh.

Yahoo, yabedabeduuuu lagi. Beda bedu beda bedu. Beda bedu beda bedu. Eh, lagi sesuai kalau aku melonjak kegembiraan sambil nyayi lagu Ayati Tasrip “rambu ba rambu ramba, ne ne ne ne ne ne ne”. kau jangan sukahati gelak. Itu lagu persembahan kelas i masa standard 1 dulu. Ketua persembahan kot. Kata paling genius! Nari2 sambil melambai2 menggunakan rambu ramba ala2 macam cheerleader hokeh!........................takyah susah2 imagine, aku tau kelakar! Oh tidakk…dahla me paling depan, yang tukang bagi instruction pulak tu. HAZAB!

Masalah datang sebenarnya. Lagu mana aku nak bagitau Asan, hadiah dia bernilai RM6.90 je instead of RM15. Tu yang dia ok je, bila aku mintak harga puluh2. Lagi satu sebenarnya, dia malas dah nak fikir hadiah apa nak bagi. Nak taknak, kenalah bagitau. 

The wife : yang, saya sebenarnya ada sesuatu nak bagitau, tapi dengan syarat jangan buat2 terkejut aksi heart attack.
The husband : apa?
The wife : hadiah awak harga 6 ringgit 90 sen je.
The husband : *silent for 5 – 10 seconds. Mungkin tergamam, tapi aksi heart attack adalah dilarang* mana aci macam ni. saya nak t-shirt yang ada hood. Jom pergi Topmen.
*tak jumpa*

The husband : Pergi cari kat Nike Limited Edition pulak jom.
*takde juga*

The husband : Rasanya kat uniqlo adalah.
*takde*dah macam tebal hati nak ambik jugak walaupun tak berapa lawa. Janji dapat samakan the price.

The wife : darling, beli apa yang awak nak je. Jangan sebab tak dapat yang awak nak, awak ambik je yang lain sebagai ganti. Nanti, awak takkan pakai.

The husband : Rasanya pernah nampak kat….

The wife : Takde darling. Nanti awak cari kat internet.

After that, only I realize, why we can’t reveal the price of a gift that we bought. Mesti nak balas balik at almost the same price. Bagi mahal dapat mahal. Bagi murah dapat murah. Ni ngata diri sendiri ni. I pun, kalau tak dapat apa2, I pun tak balas apa2. Wajib dendam.

wajib ambik gambar ala fesebuk walaupun mungkin orang lain dah seploh tahun dah pakai.

kalau korang tau mana2 butik yang jual t-shirt with hood, tolongla makcik weih. pakcik kau, tak renti2 nyebut suruh makcik beli. *cakap macam orang seli*

Ahad - make a visit to our new home (bakal diduduki Mac ini, Insya-Allah). tapi sebenarnya visit fasa lain, fasa kami, tu Basella tu. *Kak Nab tengah fikir ni, langsir nak letak warna apa ek? mau ada rambu ramba ke idak? ahhh takyah susah fikir, suruh Pak nab jelah. Dia gemar*

No comments:

Post a Comment