Sunday, 25 March 2012

Week 12 – 17th – 18th Mar Welcoming (Pre) Pak Uda to our family

Last week is rombongan meminang sebelah Asan. This week rombongan meminang dari Kuang ke rumah kami, nak meminang budak erin tu. gedik.

Masa nilah camera kami tu tak pasal2 tak boleh snap. Buta camera kan, tak reti nak betulkan balik. simpan jela weih. Bikin malu.

yang best, kami adik beradik berkumpul sama2. cakap2 benda mengarut dan memerli sambil ketawa (perkara biasa), sapa makan cili, dia yang terasa pedas. tapi, yang tak makan cili pun kadang2 rasa pedas, apehal?

sabtu malam ke Pasar Karat & Pasar Malam Segamat. dah lama tak pergi pasar malam, last masa zaman UiTM segamat dihatiku. teringin sangat nak makan nasi Kerabu (semua ada:daging bakar, ikan goreng, cili, telur asin) harga RM2.50. tapi, lupakan, sekarang dah jadi RM4. cuba check, kat mana lagi nasi kerabu yang semua ada semurah RM4?

Welcome Pak Uda, & Congratulation to both of you. semoga kekal hingga ke ijab kabul dan seterusnya sampai syurga. (weih, doakan kami balik weih). hehehehe

1 comment: