Sunday, 25 March 2012

Week 13-Duit gaji melayang selepas few hours dalam bank:Clinique time, new shoe & barang dapur

24th – 25th March, 2012
Saturday - Ke rumah member Asan, sebab ada kenduri. Isi perut & ke Jusco untuk beli Clinique facial cleanser & kasut baru. Habis madu sepah dibuang, beli kasut baru, kasut lama terus disemadikan dalam tong sampah.

Last sekali I habis untuk Clinique, January for a bottle of toner. Berlagak kan I cakap, Clinique ni sangat tahan lama. Actually, tak lama lepas tu (baru seminggu kot), bottle toner tu puk jatuh terhempas ke lantai. Tergamam bila tengok air toner melimpah2. Bila tersedar (cheh), dah tinggal separuh. Price for 1 bottle dah mencecah RM135 (kira kira RM135/24 months= RM5.6253) ni dah tinggal separuh, RM70 diserap oleh kain buruk. Lepas lap guna kain buruk tu, tiba2 kain buruk tu jadi cantik. Sangat flawless, almaklumlah, disapu dengan setengah botol toner Clinique. Ppffttttt!
 
Hasil jatuh...corong botol patah
     
tadaaaaa...dah cantum balik (KAHKAHKAHKAH gelak syaiton!)
 
close up corong kopak...but still tak payah beli botol baru.
For kasut, last sekali beli masa pregnant 7 8 months. Dah sarat, kaki dah kembang. Kasut biasa tak muat dah,especially full cover shoe. High heels pun, berabuk dah dalam kotak. Tukar imej sikit, no more flat shoe, tapi at least ada sedikit tumit. beli dan dan disarung ke kaki.



once a month beli barang dapur, restock segala keropok & coklat & Smucker Goober grape flavour (jem roti, dari zaman dulu, loyal dengan Smucker Goober)

Sunday – Ahad diam2 duduk rumah. today’s lunch membawa ke dinner (pemalas nak masak)is Spaghetti Ros Flower. tapi, disebabkan sangat sedap (sebenarnya masak sikit je), licin dimakan kami berdua. jadi, dinner, encik abang request nak roti. wokeh, roti one-siap.

No comments:

Post a Comment