Thursday, 5 April 2012

12 – 18 Months, what’s your size?

This is the new dress that we bought for Adelea last weekend, then, below, is 3 pairs of long pants.

Not from a branded boutique, also not expensive. Not the brand or the price that I want to talk about here, it’s about the size.

All from 12 months, but Adelea, just turn 6 months this coming April. She starts to wear 6 months clothes when she was about 3 months old. Initially, we really want to buy 1 or 2 size bigger, so that she can wear the clothes longer. (jimat cermat poket selamat). The facts that “baby grow up fast” is really true.
Maybe, the pants will be a bit longer for her, since her legs not that long. But, definitely she can fit into this size. Wanna bet?
Will post picture her wearing the pants. confirm muat!

6 comments:

  1. true!!!!izzul pon kite belikan bju besar2..jimat pon jimat...xperlu spend duit bnyk2 tuk beli baju tiap2 bulan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. adelea tak tinggi sangat, tapi booolat. baju 6months semua dah ketat, tapi panjang ok. terpaksa beli baju besar, tapi panjang terlebih lah... tapi, memang niat mula2 nak beli baju yang jenis baju tidur size besar, boleh pakai lama. baju jalan, ni je kadang2 beli size ngam2...hhehe....

      izzul dah masuk setahun kan?

      Delete
  2. Umar still ada pkai baju newborn,tapi muat2 jelah..hehe..tapi size ni kna tgk brand, kalau tulis 12months punya pon ada yg kecik, ada yg besar sgt..tapi mmg serOnokk shopping baju anak kannnnn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok...azu...dress girl lagi syok tau...hehehe...terperasan adelea gedik2...ish geram....!

      Delete
  3. Ros, brand carter's, baby gap ngan old navy ni mmg cutting dia kecik. kena bli 2 or 3 size bigger. Mcm imran, ada baju utk 1 tahun dia pakai sedang2 tp bila lain brand jadi besar plak..

    Tp kan..baju baby girl byk sgt choice kan? geram je klw gi shopping. Baju baby boy balik2 patern yg sama je..huhu

    Suzi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...kira normallah ni....hehe...aku selalu belikan brand pureen je, itupun size besar jugak...brand anakku opun sama, kena beli besar.....suzi...adelea dah makan....hehe....(overexcited) hehe

      Delete