Monday, 4 March 2013

Krabi vacation | the red book

We just came back from holiday. Another great-wonderful-memorable-the-best-ever-vacation-so-far (always) family vacation. Not so far from our beloved land…..Krabi, Thailad…..je.

But, thanks Allah for the opportunity. The most important is, we went there and back to Malaysia in 1 piece x 3. Fuhhhhhh!

Ok, am busy sorting the pictures. As usual don’t expect great pictures from us. Well, you know we always left our photographer skill back in our country. We forgot to take pills that day, so we just forgot. Just forgot.

Adelea got her passport at the age of 1 year plus plus.


You know kan, kind of kalau budak-budak zaman sekarang yang teradvance compare masa zaman kita dulu. Mulalah nak cakap “aku dulu umur dotdotdot baru dapat”. “samalah, aku pun umur dotdotdot baru merasa”.

So, we all pun “delea delea, ayah umur 26 baru dapat”.
“mommy pun umur 26, tapi awal 3 bulan. So ayah paling loco”

I have 1 situation here. What if the passport has been torn? Is it still can be used or need to change?

I have a message too to someone: Before you put clothes in the washing machine, please lah check all the pockets 1st and make sure all are empty. But, whatever it is, thank you so much for helping me put the clothes in the washing machine. love xoxo.

11 comments:

  1. krabi cantik. btw jgn lupa sabtu ni dtg umah k

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat kenduri ke? tak janjilah ye...sabtu maybe kena kerja then lepas tu dah janji nak melawat sedara..inshaa Allah k. :)

      Delete
    2. besday party Mya & Is lah. ala singgah la kejap. ptg tu. eh xdpt msg ke?

      Delete
    3. yeke....mesej handphone? takde pun. ok takpe...inshaa Allah k. tak janji.

      Delete
  2. wahhh bestnyer... kite ujung tahun ni baru nak kesana..hehe tunggu cikgu cuti panjang..cepat2 bagi tips nak ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st) kalau pergi peak season kena bayar surcharge. kita guna groupon, & groupon takde cakap, kitorang pun tak baca betuk (sebenarnya, tak faham procedure...:)).

      2nd) jgn ambil laundry bag. kena bayar. takpun tanya dulu.

      3rd) pergi dululah...baru adventure...hahahaha

      kita tgh sorting pics + cerita sikit2...so nanti kita tulis lagi do's & dont's....

      Delete
  3. kak... passport koyak or kena conteng or cip dlm tu rosak (sbb lipat passport ke hape) etc... kena renew + bayar penalty. just sharing. tp klu just kena air (msok washing machine) still boleh pkai. but happened to my fren, byk masalah timbul.. mcm2 la.. nk masok boarding hall, polis x bg & byk tanya... etc

    ReplyDelete
    Replies
    1. in my case masuk washing machine & ada sedikit koyak dekat cover, sebab try tarik dari sampul tu nak keringkan.

      penalty? kalau dah nak 2 tahun baru renew kena penalty jugak ke?

      Delete
  4. akak share sekali tips kalau nak beli guna groupun ye.. kite kalao getaway ni tak berani lagi guna groupun

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...groupon tu asan yg handle. kita punya part book ticket je...hehehe

      Delete
  5. akak share sekali eh tips kalau beli getaway guna groupun.. kite x berani la kalau bab2 holiday beli gropun

    ReplyDelete