Friday, 27 March 2015

KORSET PREMIUM BEAUTIFUL – IN MY OWN DEFINITION


Bukan nak memuji, but this is reality. Korset Premium Beautiful sememangnya korset paling bagus so far. Kenalah pada gelarannya – Korset Kesihatan No.1.

Actually, I first knew about this corset few years back, when my friend started her business with Premium Beautiful Corset. Learning about its goodness especially on body shaping, attracts me, but I’m still sceptical to try it on.

Until after I gave birth to my second child, when I look at myself in the mirror, I began to feel “ishhh...buruknyeee aku ni” while my hands rubbing my perut buncit. That perception although, I don’t really bother, but I started to feel embarrassed with myself and lost confidence.



Some people said that I’m still kurus, ya...I setuju. Nak kata I gemuk, taklah sangat. Tapi ada some parts yang sangat-sangat obvious. Especially part perut yang still looks like I’m 4 months pregnant. Semua lipatan-lipatan sejarah tu are well hidden disebalik baju-baju I yang separa labuh tu. Which I don’t like. Sebab, eventhough labuh, bila duduk, ishhh...still tersembul okay.

But, that still yet the turning point.

The urge to really try out this corset came after I frequently got back pain and shoulder pain. And I’m very sure, ni semua effect dari cara I duduk di office; terlalu lama dan kerap membongkok untuk melihat skrin komputer. Plus beranak 2 kali. I’ve been working for 8 years now and effect sakit-sakit ni dah mula terasa sekarang. Saya juga High Heels freak! Kasut saya 4.5 inches. And I wear it 8 hours a day, 5 days a week, 20 days a month. Banyak dah alignment badan lari dan tergeliat.



I am a mother, a wife and at the same time I still bekerja. So, I TAK BOLEH SAKIT! But, being a high heels freak, I can’t stop wearing high heels TOO. *peluk heels kuat-kuat*.
So, jalan penyelesaian yang I nampak ialah CORSET. Not a normal one, but it must have the POWER to kembalikan bentuk badan idaman dan membantu masalah sakit belakang dan sakit bahu. Definitely it’s Premium Beautiful Corset.

Over the past 1 month I’ve been trying Premium Beautiful Corset, I experienced nothing but improvement to my self.

1st day.
I burp a lot. I never was like this. But it feels good. ;)  Macam kena urut tau, lega je badan. No wonder orang kata Premium Beautiful ni TUKANG URUT MODERN. So save duit untuk spa.

Lepas dah pakai PB tu, mula-mula takut jugak, sebab I terbayangkan apa tau, pakai korset ni karang mesti jalan macam robot. Boleh ke robot jalan dalam high heels 4.5 inci???


To my suprise, I can!!! Eh lagi cantik gaya jalan dan rasa confidence level memang boost up lah. I pakai masa lunch tau, then terus balik office. Cewahhhh…masuk office, jalan straight dengan high heels. Memang fefeeling model-model gitu.
Then masa balik, I don’t have to bend down while carrying my laptop bag. If not, memang kena bongkok sikit nak bagi balance between weight of the laptop bag and high heels. I dah terlepas dari sumpahan donkey. Bawak barang banyak bongkok macam donkey.



Premium Beautiful also give proper postur when I sit. When we sit with a good posture, it gives a good impression and you will look professional too.
  

 Even if nak kedepan kan kepala nak tengok skrin computer, badan akan turut kedepan instead of membongkok. Kepala kedepan, then membongkok, itu yang datang lenguh bahu tu. Paling teruk dapat slip disc. Hoiiii sakit.




Seat dalam kereta pun I dah tegakkan.

1st week.
Saya dah mula rasa selesa dengan korset Premium beautiful ni. The cloth is not thick, so I don’t feel hot at all. Tak rasa “tercekik” susah nak bernafas or cramp macam certain orang claimed. The corset grip nicely to my body, so, I memang tak rasalah semua tu. Rasa selesa yes.

Actually, sapa-sapa yang pakai Premium Beautiful, tapi rasa tak selesa, ada 2 kemungkinan. Either you wear it too tight or the size of the corset is wrong.
Haaaa…saiz adalah AMAT PENTING. Sebab itu, bila anda nak beli korset Premium Beautiful ni, dapatkan dari agent yang bertauliah. Minta kad mereka. Macam ni.

● Dah boleh pakai sendiri, ada cara dia sebenarnya.

● Best pakai PB. 360° kuasa regangan. Nak bersenam, nak bersukan, nak berzumba, nak tidur dengan Premium Beautiful pun takde masalah.

1st month and present.
I noticed some changes on my body. The tummy flattens a bit, and to my surprise I can almost moved from the 1st hook to the 2nd hook of my waist nipper. Not yet...but it can be moved over the 1st hook.

● Fefeeling peha  mengecil but, because of I dah tak pakai seluar jeans and seluar-seluar yang menampakkan bentuk kaki yang lain, so yang ini I tak dapat pastikan sangat. I rasa kecil sebab geselan antara 2 peha ni dah berkurang.

● I can’t live without my PB. Oh my!!!!! PB ni memang addictive tau. You know what, sekarang, if I tak pakai PB, rasa lain sangat2. Tapi, yang best, ada satu hari I tak pakai, and bila duduk, tak obvious sangat perut tersembul. Memang dia kasi firm. I memang love PB to bits.

My major enemy; sakit pinggang & sakit bahu dah berkurang and boleh dikatakan tiada langsung. Satu pagi tu, I rasa sakit pinggang. So, I pakai Korset Premium Beautiful macam biasa, and entah la ye… I really tak perasan bila sakit tu hilang. Corset ni kan tukang urut modern.

Biasanya sebulan confirmlah few times mesti kena. But, until today takde kena lagi. Alhamdulillah.
Sakit bahu pun tak rasa. If not, first 2 3 hours kerja dah start rasa lenguh-lenguh bahu.

Jadi, sesiapa yang ada masalah kesihatan seperti sakit belakang dan slip disc, it is highly recommended to try out this korset. Seriously, korset premium beautiful ni boleh membantu masalah tersebut. Not only that, it helps to relief period pain (senggugut), period tidak teratur  dan ketidaksuburan. Yes, 3 benda ni saya takde life experience, but ramai pemakai korset Premium Beautiful ni baik dari masalah tu semua. Boleh cari testimony di internet, especially Instagram.

Anyone yang nak pakai Korset Premium Beautiful ni, nak loose weight and dapatkan bentuk badan yang ideal, jangan malu jangan segan.
Drop me an email at adeasa.ros@gmail.com.


Whatsapp 012 739 7718. I’m a Certified Premium Beautiful Specialist.

No comments:

Post a Comment